Aasien ja muulien geenitestit

Ekstensio (Ed)
Värigeeni, joka aiheuttaa aasille karvapeitteen ja tummien merkkien punertavan värin. Tätä väriä kutsutaan aasinpunaiseksi. Geeni periytyy resessiivisesti.

Dominanttivalkoinen ja valkoiset täplät (W, Ws)
Aasien karvapeitteen valkoisista kuvioista on tähän mennessä tunnistettu kaksi eri varianttia, dominanttivalkoinen (W) ja valkoiset täplät (Ws). Tämä värigeeni määrittää onko valkoinen karva täplinä (white spotted) vai onko aasin karvapeite kokonaan valkoinen. Geenit periytyvät dominoivasti.

Ei vaaleita merkkejä / No Light Point (NLP)
Aaseilla on yleensä vaaleita merkkejä, kuten jauhoturpa, vaalea mahanalus ja jalkojen sisäsivut. Monilla aasiroduilla on kuitenkin vain tummempaa väripigmenttiä näissä paikoissa ja tällöin aasilla ei ole vaaleita merkkejä (no light points). Tämä värigeeni määrittää onko aasilla lainkaan vaaleita merkkejä vai ei. Geeni periytyy resessiivisesti.

Pitkäkarvaisuus (LH1, LH2)
Pitkäkarvaisilla aaseilla on paksu ja pörröinen turkki. Tämän fenotyypin on tunnistettu aiheuttavan kaksi resessiivisesti periytyvää alleelivarianttia. Tällä geenitestillä pystyt selvittämään kantaako aasisi pitkäkarvaisuuden geeniä, jonka se voi periyttää jälkeläisilleen.