Geenitestaus, periytyvät sairaudet (HWSD, FFS, PSSM1)

60,00 

Osasto:

Kuvaus

Tällä tuotteella voit tilata seuraavat periytyvien sairauksien geenitestit:

Kavion irtoseinäisyysoireyhtymä, Hoof wall separation disease (HWSD)
Connemaroilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka aiheuttaa kavion irtoseinäisyyttä. Sairaus periytyy resessiivisesti ja se on parantumaton.

Fragile foal syndrome (FFS)
Perinnöllinen kudoksiin vaikuttava sairaus, joka johtaa aina varsan lopetukseen eläinsuojelullisista syistä. Kudosmuutokset voivat olla esimerkiksi erittäin ohut iho tai vatsahalkio. Usein homostygootti FFS-varsa abortoituu ennen syntymistä. Geeniä esiintyy pääasiassa lämminverisillä ratsuhevosilla ja englantilaisilla täysiverisillä. Geeni periytyy resessiivisesti.

Polysakkaridin kertymäsairaus, Polysaccharide Storage Myopathy (PSSM1)
Perinnöllinen lihassairaus, jossa lisääntynyt insuliiniherkkyys ja vääristynyt entsyymisuhde aiheuttavat ylimääräisen glukoosin ja epänormaalin polysakkaridin kertymistä lihassoluihin. Tyypillisimpiä oireita ovat lannehalvaustaipumus sekä lihaskivut ja -krampit, mutta sairaus voi johtaa pahimmillaan lihasten surkastumiseen. Sairaus periytyy dominoivasti ja se on parantumaton.

Huolehdimme puolestasi testin teettämisestä ja toimitamme tulokset sähköpostiin. Tulosten saamisessa kestää noin 4-6 viikkoa siitä, kun jouhinäyte on saapunut meille. Testi tehdään jouhinäytteestä. Jouhia (karvatuppeineen) tarvitaan noin 40 kpl. Tilausvahvistuksen mukana tulee latauslinkki lomakkeeseen (sisältää myös ohjeet)!  

Valittu geenitesti täytetään geenitestilomakkeeseen.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Geenitestaus, periytyvät sairaudet (HWSD, FFS, PSSM1)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.