110 kertomusta suomenhevosesta, osa II

20,00 

Varasto loppu

Osasto:

Kuvaus

Kuinkahan mahtoi käydä ravikuningas Huoville, joka kesällä 1925 takavarikoitiin valtiolle pirtukuorman salakuljettamisen vuoksi? Entä mistä hevosesta omistaja tokaisi, että ”Se maksaa 75 000 markkaa ja juopolle ei myydä silläkään hintaa.”? Minkä valioperiyttäjäoriin isän emä kuoli ravikilpailuissa lyötyään päänsä jäähän?

110 kertomusta suomenhevosta-kirja saa jatkoa! Tuhti lukupaketti sisältää jälleen huikeita kertomuksia suomenhevosten sukujuurilta. Toinen osa jatkaa siitä mihin ensimmäisessä osassa jäätiin, eli tarinat sijoittuvat pääosin 1920-1930-luvulle.

Jalostuspiireissä kohistiin, kun täytyi tehdä tärkeitä linjauksia tulevaisuutta ajatellen – jalostettaisiinko suomenhevosesta raskaampaa työjuhtaa vai kevyempää urheiluhevosta? Suomenhevosen tulikin taipua moneen, sillä sillä tehtiin talon työt, metsätyöt, hoidettiin kuljetukset ja siinä sivussa vielä juostiin toisinaan kilpaakin – aina ulkomaita myöten ja lämminverisiä ravihevosia vastaan!

Julkaisu esittelee tärkeitä jalostusoriita ja -tammoja 1920-1930-luvulta. Jokaisen kertomuksen yhteydessä esitellään hevosen tiedot ja sukutaulu sekä sen mahdollinen vaikutus suomenhevoseen nykypäivänä. Kirjassa on hevoskohtaisten kertomusten lisäksi myös tapahtumakertomuksia, joita ei ole liitetty tiettyyn hevoseen, mm. Hevosten kestävyyskilpailut, runomuotoon kirjoitettu katselmus vuoden 1928 ravitapahtumista, pakinoita ym.

Lisätiedot

Paino 0,8 kg
Mitat 21 × 15 × 2 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “110 kertomusta suomenhevosesta, osa II”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.