Hirnahduksia historiasta

(1 tuotearvio)

20,00 

Kovakantinen, selkämyksessä kultapainatus. 90 sivua.

Osasto:

Kuvaus

”Hein isä oli maankuulu eläinlääkäri Fabritiuksen Kirppu. Vuonna 1894 Hei palkittiin 3-vuotiaana Suomen yleisessä maanviljelysnäyttelyssä Vaasassa 1. palkinnolla sekä hopeamitalilla ja myytiin samassa tilaisuudessa Kristiinankaupunkiin. Hei olisi myös ollut mitä kelvollisimpia kantakirjatammoja, mutta siihen aikaan ei vielä kantakirja-aate ollut vielä saanut suosiota. Ludvig Fabritius olikin Sukkiselle kovin harmistunut siitä, että näin hyvä nuori tamma joutui pois paikkakunnalta. “Jos sinun nyt välttämättömästi silloin täytyi jotain myydä, niin olisit ennemmin myynyt vaikka vaatteet päältäsi, kuin tätä tammaa!”, totesi Fabritius.”

Viehättävä kuva- ja tietokirja esittelee Kaarinan ja Piikkiön seudun hevosia noin sadan vuoden takaa, kansallisrotumme suomenhevosen jalostuksen alkuajoilta. Kirjassa esiintyy niin nykyajan suomenhevosten taustalla vahvasti vaikuttavia jalostushevosia, kuin jo hiipuneidenkin hevossukujen edustajia. Kaarinan ja Piikkiön seudun hevoskannan lisäksi lukija saa hyvän kuvan suomenhevosen rodunjalostuksen alkuvaiheista koko maassa.

1 arvio tuotteelle Hirnahduksia historiasta

  1. Roger Johansson (varmistettu kirjoittaja)

    Suomenhevonen tuntuu olevan aivan ehtymätön tarinoiden lähde, ja näitä ei alasta kiinnostunut kyllästy lukemaan. Tämä kirja on loistava osoitus tämän asian paikkansa pitävyydestä. Vajaat 40 tarinaa 1800-luvun lopusta 1900-luvun alusta vievät lukijan aikamatkalle yhteiskuntaan, jossa hevosen painoarvo oli luonnollisista syistä suuri, olihan se jokapäiväinen työkaveri tavalla ja toisella. Kertomukset ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Todellista herkkua ovat toistuvat hauskat yksityiskohdat. Yksikään kertomus ei ehdi kyllästyttämään, mutta melkein kaikista olisi mielellään lukenut lisää. Nälkä jäi. Suosittelen.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *